Indiferent ca esti experta sau incepatoare in ale gatitului, exista o multime de retete de dulciuri delicioase cu care, daca incerci sa le faci, nu dai niciodata gres. Cum fructele sunt ingrediente de baza pentru deserturi, Jakob Hausmann, bucatar-sef la restaurantul Mica Elvetie-St. Moritz, iti propune trei retete de sezon usor de preparat. Daca ai musafiri, cu siguranta vei reusi sa-i impresionezi. Aceste deserturi nu doar ca arata minunat, dar sunt si foarte gustoase. In functie de preferinte, poti pregati fie un foietaj cu mere sau galuste, fie o tarta cu pere. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum se pregatesc cele trei deserturi.
Crema de portocale cu fistic
Pentru sase persoane
Ingrediente: 5 lingurite gelatina (se dizolva in apa rece), 4 galbenusuri, 100 g zahar pudra, 40 ml Grand Marnier, 250 ml suc de portocale presat proaspat, 30 g fistic tocat marunt, 250 ml smantana integrala „Bianca Level” batuta frisca, 2 portocale felii sau fileuri.
Mod de preparare
Galbenusurile, zaharul pudra si Grand Marnier se bat ca o crema, se adauga sucul de portocale si 20 g fistic. Se incalzeste gelatina, se adauga putina crema, apoi se amesteca cu grija totul. Se pune la rece pana se intareste oarecum gelatina, apoi se adauga frisca. Se umplu sase forme si se pune la rece pentru minimum trei ore. Se aranjeaza pe farfurie si se decoreaza cu felii sau fileuri de portocale si se presara restul de fistic deasupra.